Om mig

Ateljé Carina Eriksson

info@ateljecarina.se


Mitt namn är

Carina Eriksson


Jag älskar att teckna, måla och skapa härliga tavlor. 


Allt från detaljrik avbildning till abstrakt magi. Många av mina tavlor föreställer äldre miljöer och hus längs kullerstensgatorna i min vackra hemkommun Strängnäs. 


De senaste åren har jag även jobbat fram en mycket intressant teknik med smält vax på glas. Originalglasmålningarna ser ni under "Min konst". Dessa motiv finns även som mönster och går att beställa på en mängd fina produkter.


Utbildning: Informationsdesign och illustration, med specialinriktning mot Naturvetenskaplig Illustration.

Ni kan följa barnboksprojektet "Maja i Biskopsgården" på min Facebooksida Atelje Carina Eriksson

Barnboksprojektet

Maja i Biskopsgården
Maria Ullman, som kallades för Maja, flyttade till Strängnäs i juni 1890 och var ett av nio syskon i biskopsfamiljen Ullman. Uddo Ullman tillträdde som biskop 1 maj 1890. Flytten gick från Göteborg med både tåg och ångbåt. Det var ett stort följe som flyttade in i biskopsgården denna sommar.


Förutom Mamma Frieda, pappa Uddo, och nio barn mellan 1 och 16 år så fanns det även 3 jungfrur med i flyttlasset. Flera var dem som våndades över att bo i det stora huset med 18 rum och kök helt utan bekvämligheter, speciellt mamma Frieda.


Mitt stora intresse för Strängnäs historia och mitt kanske ännu större intresse för att levandegöra historiska miljöer genom detaljerade illustrationer vill jag kombinera genom att göra en vacker barnbok med inspiration från Majas roliga och detaljrika berättelser från 1890-talets Strängnäs.


Atelje Carina Eriksson

info@ateljecarina.se