Om mig


Mitt namn är

Carina Eriksson


Jag älskar att teckna, måla och skapa härliga tavlor. 


Allt från detaljrik avbildning till abstrakt magi. Många av mina tavlor föreställer äldre miljöer och hus längs kullerstensgatorna i min vackra hemkommun Strängnäs. 


De senaste åren har jag även jobbat fram en mycket intressant teknik med smält vax på glas. Originalglasmålningarna ser ni under "Min konst". Dessa motiv finns även som mönster och går att beställa på en mängd fina produkter.


Utbildning: Informationsdesign och illustration, med specialinriktning mot Naturvetenskaplig Illustration.

Ni kan följa barnboksprojektet "Maja i Biskopsgården"

på min Facebooksida Atelje Carina Eriksson

Mitt barnboksprojekt

Maja i Biskopsgården


Maja flyttade till Strängnäs 1890 och var ett av nio syskon i biskopsfamiljen Ullman. Pappa Uddo Ullman tillträdde som biskop 1 maj 1890. Flytten gick från Göteborg med både tåg och ångbåt. Det var ett stort följe som flyttade in i biskopsgården denna sommar.


Förutom Mamma Frieda, pappa Uddo, och nio barn mellan 1 och 16 år så fanns det även 3 jungfrur med i flyttlasset. De var flera som våndades över att bo i det stora huset med 18 rum och kök helt utan bekvämlig-heter, speciellt mamma Frieda.


Mitt intresse för Strängnäs historia och för att levandegöra historiska miljöer genom detaljerade illustrationer kombinerar jag i detta mycket inspirerande projekt. Det kommer att bli en hel serie med roliga, lärorika och vackra barnböcker med inspiration från Majas detaljrika berättelser från 1890-talets Strängnäs.


Idag har jag skrivit 5 böcker och jobbar för fullt med illustrationerna.